Lekvár és JAM

Magánvélemények, amiket nem szeretnék magamban tartani

Heti szerettem-utáltam

Képtalálat a következőre: „love and hate”

Szerettem:

- Egy friss tudományos kutatás szerint Magyarországon lakosságban található arányaiban a legtöbb zsidó DNS, azaz a legtöbb zsidó vér hazánk lakosainak ereiben csörgedez. Érdekes és elgondolkodtató.

- Izrael, Trump amerikai elnök nyomására csak kitiltotta a két demokrata szenátort, így azok nem tudnak vasárnap palesztinokat hergelni és a zsidó állam ellen uszítani. Rashida Tlaib és Ilhan Omar jól mutatja milyen irányba indult az amerikai baloldal, ők ugyanis az új reménységek. Mindkettő nyíltan Izrael ellenes és antiszemita. Az a véleményem, hogy miközben Izraelnek minden joga és morális kötelessége, hogy ezt a két szemétládát ne engedje beutazni, pusztán PR oldalról rendkívüli hibát követnek el, hiszen így ez a két ember pont azt kapja amit akar: jó muníciót a további Izrael ellenes hergeléshez. Összességében azonban azt gondolom jó döntés született. A lakásomba sem szeretnék olyanokat beengedni, akik a puszta létemhez való jogot sem ismerik el.

Képtalálat a következőre: „david friedman rashida tlaib”

- E hét péntekén volt Áv hónap 15-e, a szerelem napja. Itt írtam erről.

- A héten kétszer is Index címpapon volt a Lekvár és JAM! Mindig büszkeség!

 

Utáltam

 

- A The Times of Israel terjedelmes cikket közölt amelyben Magyarországi zsidó vezetők nyilatkoztak a hazai politikai helyzetről, a kormány zsidó politikájáról illetve a Jobbikhoz fűződő viszonyukról. Ebben a cikkben egyes, Mazsihiszhez közelálló emberek a sípuccai vezetést akként jellemezték, hogy az, az Orbán-kormány iránti ellenszenve miatt, akár a Jobbikot sem tartja alapból elvetendő pártnak. A sípuccából kisvártatva persze megjött a semmitmondó cáfoltat, amiben elmondják a sztenderd „nem támogatunk semmilyen pártot” dumát és, hogy „félreértették a szavainkat” és, hogy „akárki akármit nyilatkozik az irreleváns, mert csak az elnök nyilatkozata fogható fel a hitközség álláspontjaként”. Csak hát ugye természetes, hogy hivatalos nyilatkozatokban nem támadnak pártokat és az is milyen furcsa, hogy őket mindig mindenki félreérti. A legmegdöbbentőbb a nyilatkozatban azonban az, hogy a magát demokratikus szervezetként aposztrofáló hitközség simán kijelenti, hogy csak az számít, hogy az elnök mit mond, a többiek lehetőleg maradjanak csendben és ne képviseljenek semmit. És persze egy finom kis Chábádozásra is jutott idő. Kérdem én: mikor lesz olyan Maszihisszel kapcsolatos bármi, amiben nem fikázva a Chábád? Mennyit ér egy olyan szervezet, amelyik önmeghatározása mindössze a másokkal szembe helyezkedés?

- Motti Shteimetz, az egyik legkiválóbb feltörekvő hászid popénekes lemondta koncertjét, miután a názáreti kerületi bíróság, egy feminista csoport feljelentése alapján, törvényellenesnek mondta ki, hogy a koncerten a hölgyek és a férfiak külön kell üljenek. Ehhez hasonló bírósági döntés nagyon veszélyes, mert nemcsak a vallásszabadság korlátozásának eset forog fenn, de egy olyan negatív folyamatot is elindíthat, melynek eredménye, hogy a vallásos események meg kell szűnjenek, Isten ments. Nem kéne.

Képtalálat a következőre: „motty steinmetz”

- Több antiszemita támadás is történt Németországban a héten, kettő Berlinben, egy Münchenben. Szintén késelés volt Jeruzsálemben, ahol két fiatal palesztin rendőrökre támadott. Mindkettőt lelőtték hála Istennek. Döbbenet.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr9415014184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2019.08.18. 07:39:10

Jobbik? Valaha volt valami.
Azóta a történelem szemétdombjára kormányozták magukat.

DNS vizsgálat:
Esetleg fordítsd meg.
Mekkora népesség vált közép európában askenáziakkal vérségi kapcsolatba?
Ez így csak egy hülye adat és nem információ.

Aglaya 2019.08.19. 20:04:25

Egy vallásos ember hogy mondhat olyant, hogy hála istennek lelőttek embereket? Ok, elfogni, lefegyverezni nyilván kell. De annak örvendeni, hogy meghaltak? Szörnyű!

a.j.megyeri 2019.08.20. 18:26:11

@Aglaya: ezek a terroristák, ha nem lövik le őket, további áldozatokat szedtek volna. A problémát nevén kell nevezni. Sajnos amikor ezeket a barbéár állatokat bebörtönzik onnan valamilyen alku alapján hamar szabdulnak és ott folytatják ahol abbahagyták. Eddig sajnos ez a szomorú tapasztalat. Természetesen nem örülök, ha bárki meghal, azonban az ilyen gonosz gyilkosok halálát aligha tudom sajnálni.

gigabursch 2019.08.23. 07:16:00

@a.j.megyeri:
Kár hogy az összes Lenin fiút és a teljes kunbéla brancsot nem számolták fel.
(Pláne zsidó szokás szerint: Hetedíziglen.
Igaz, akkor nem lenne egy kiváló Kun Miklós történészünk.)

Nem szerencsés bárkit leállatozni.
Kerüld a dühöt, dühödet.

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék