Heti szerettem-utáltam

 

Szerettem:

- Donald J. Trump amerikai elnök ismét élesen bírálta azokat a demokrata párti képviselőket, akik folyamatosan licitálnak egymásra Izrael ellenes kijelentéseikkel. Annyira kiüresedett az amerikai baloldal, hogy mindenféle szélsőséges kijelentésekkel próbálják tartalommal feltölteni mondanvialójukat, ehhez kedvenc eszközük a szalon-antiszemitizmus és az Izraelellenesség. Alexandra Ocasio-Cortez (AOC) new-yorki, Ilhan Omar minnesotai, Rashida Tlaib michigani és Ayanna Pressley massachusettsi demokrata képviselők folyamatosan tesznek megosztó kijelentéseket, amikre a Demokrata Párt vagy nem mond semmit, vagy védi a védhetetlent. Az Isten mentse meg Amerikát és a világot egy demokrata elnöktől!

Képtalálat a következőre: „vote republican”

- Gordon Brown, ex angol munkáspárti miniszterelnök jól lehordta pártját az egyre nagyobb mértéket öltő és most már nem is titkolt antiszemitizmus miatt. Ezért amúgy áprilisban még a Zsidó Munkásmozgalom nevű szervezetbe is belépett. Helyes és igaza van.

- Augusztustól látható az HBO-n az „A mi fiaink” című, az HBO és az izraeli Keshet együttműködésében készült 10 részes sorozat, ami a 2014-es gázai háborút megelőző eseményeket mutatja be. Remélem objektíven. Várom.

- Már szinte le sem merem írni, de a héten HARMADSZOR is index címlapon volt a Lekvár és JAM (4 hónapon belül összesen 7-szer)!

Három írás, „Az etióp közösség nehézségei Izraelben”, az „Aludni zsidósan” és a „Szombat a Holdon?” írások jutottak ki. Ráadásul az „Aludni zsidósan” című írásomat rekord számú olvasó, a mai napig több, mint 20.000 olvasta. Hála és büszkeség!

Utáltam:

- Ismét Amerika: Joe Biden egyszerűen szükségtelennek nevezte az izraeli telepeket. Aki követi az elnökválasztási eseményeket láthatja, hogy mennyire súlytalan, érdektelen demokrata jelöltek versengenek az elnökjelöltségért. Köztük az egyik legesélyesebb Biden, akivel azért sok probléma van: öreg, unalmas, ezer éve pozícióban van, mégsem csinált semmi érdemlegeset. Sajnos ő képviseli a mérsékelt vonalat, a többiek (Bernie Sanders, Kamala Harris, Pete Buttigieg (ejtsd Butizsezs), Beto O’Rourke, Elizabeth Warren, Julian Castro és még vagy 17 másik súlytalan jelölt). Ha Biden a mérsékelt, képzeljük el milyen a többi. Szégyen. Alig várom már hogy rendesen beinduljon az elnökválasztás, jó móka lesz!

- Régen nem értem a Szombat című újságot, de most aztán tényleg nagyon fura ami történik. Az látható ugyanis, hogy egy ideje kormányhirdetés jelent meg rajta. Júj, csak neeem? Csak nem adják el magukat „aprópénzért”? Eddig azt hittem, hogy a sípuccából érkezik elég támogatás, hogy erre ne legyen szükség. Hogyan egyeztethető ez össze az eddigi nem túl kormány-konform véleménnyel? Esetleg mostantól cizelláltabb lesz a fogalmazásmód? Csupa izgalmas kérdés. Jövő héten megpróbálok utánajárni.

screen_shot_2019-07-18_at_21_55_24.png

- Ha már sípucca, már bocs, de senki sem szól arrafelé az egyik „rabbijuknak” (úgyis tudjátok kiről van szó), hogy azok a Facebook posztok, amiket ont magából megállnák a helyüket minden valamirevaló antiszemita fórumon, kezdve a kurucinfo-tól a hámász Al-Aksza TV-jéig. Most őszintén kérdezem, ahogy tettem ezt már ki tudja hányszor: mi a fene szükség van erre? Miért hagyják a munkaadói, hogy egy közszereplő, egy vallási vezető, olyanokat írjon, amitől még Iszmail Hánijja és Schneider Tamás is lúdbőrös lesz? Hány válaszra sem méltatott nyílt levelet kell írni még?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr3714970146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2019.08.06. 18:21:16

Egyébként nem zsidók számára is tök jó ez a blog. Én szívesen olvasom.

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása