Amikor a zsidót totál hülyére vették vagy ő maga totál hülye

Van olyan, hogy az ember rosszul politizál vagy hogy nem ért a diplomáciához, de amit a héten Manfred Weber Európai Néppárti frakcióvezető budapesti látogatásakor műveltek a sípuccában attól jó érzésű ember megborzong, megdöbben, megijed és összeszorul a gyomra.

Az, hogy mi történt nem szükséges leírnom, hiszen mindenki olvasta a híreket, hogy tudniillik Weber frakcióvezető Orbán Viktorral folytatott megbeszélése után ellátogatott a Dohány utcai zsinagógába majd a sípuccai Mazsihisz centerbe és ott megbeszéléseket folytatott Heisler András elnökkel és Radnóti Zoltán neológ főrabbival. A Dohány utcai zsinagóga látogatás szép és magasztos gesztus, főként, hogy vélelmezhetően Manfred Weber ezt mint német politikus tette. Kol hákávod!

Az is kiderült Frölich neológ főrabbi posztja alapján, hogy becsületére – mármint Frölich becsületére- legyen mondva kedélyesen és politikamentesen társalogtak. Kol hákávod!

Az, hogy utána ellátogat a sípuccai főhadiszállásra már kevésbé érthető, az meg egyenesen érthetetlen, hogy miért a sípuccai díszteremből ad sajtótájékoztatót jobbján Heisler, balján Radnóti urakkal.

Ez mégis kinek az ötlete volt???

Ha Weber úré, akkor abban a pillanatban ahogy felvetette a protokoll csapat, hogy ilyesmit kellene csinálni, sűrű kéztördelések mellett kellett volna jelezni, hogy „kedves Frakcióvezető úr, mi zsidók nem szeretnénk ütközőzóna lenni az EPP és a kormányzópárt Fidesz közt, még kevésbé Ön és a Miniszterelnök közt!” Ennek ugyanis borzasztó az optikája. Nyíltszíni provokáció a magyar Kormány ellen, finoman szólva is felér egy durva politikai állásfoglalással és a magyar Kormány iránti lojalitásnak teljes felrúgásával.

Ezt még az sem tompítja, hogy közben a Heisler száját olyan mondatok hagyják el, amelyek alapvetően dicsérik a Kormány zsidó-politikáját a sípuccából eddig egyébként hallatlan módon. Merthát ugye, ahogy Orbán is mondta: „ne azt nézzék mit mondok, hanem azt, hogy mit teszek”. Heisler pedig szépeket mondott ugyan, még a balosnak nem nevezhető pestisrcácok is megveregette a vállát, de rögtön utána közösen adott sajtótájékoztatót azzal a Weberrel aki Orbánt jött megdorgálni és rendre utasítani. Az ész megáll!

Ha az ötlet Ronald Laudertől, a Zsidó Világkongressus elnökétől és közeli elvtársától a gittegyletként működő Európai Zsidó Kongresszus (EJC) elnökétől Moshe Kantor-tól származik, akkor a két konspirátort elnököt erősen le kellett volna beszélni egy ilyen típusú nyílt állásfoglalásról amivel borzasztó károkat okoznak a hazai zsidó közösség megítélésének. Mi ugyanis nem ülünk fel dolgunk végeztével egy magánrepülőre és hagyjuk magunk mögött a mocskot amit okoztunk.

Ha az ötlet Heisleré, aki nyilvánvalóan izmozni akar a magyar miniszterelnökkel, mutatván, hogy mekkora a befolyása nem csak Európában, de a világon, sőt az egész univerzumban, teszi mindezt azért, hogy népszerűségét növelje a közelgő Mazsihiszes elnökválasztás előtt, akkor nagy a baj. Sőt óriási! Ezek szerint Heisler képes eladni  a hazai zsidóság hosszútávú érdekeit saját politikai és egzisztenciális túléléséért.

Mégis kinek az ötlete volt ez az egész? Hogy lehet annyira felelőtlen a Mazsihisz vezetése, hogy egy jó „photo opp”-ért elárulja a hazai zsidóságot?

Ki az, akinek, miközben Weber sajtótájékoztatót tart egy giga-menóra előtt, két zsidó vezető által körbe fogva ne az futna át az agyán, hogy „na, ezt is a zsidók intézték”! Hol segíti ez az antiszemitizmus elleni küzdelmet?

Az már csak hab a tortán, hogy ha már így alakult, akkor valaki bízzon már meg egy tisztességes protokollfőnököt a sípuccában aki meg tud teríteni úgy egy asztalt, hogy az ki is nézzen valahogy, a fene essen belé!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr2014688676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása