Lekvár és JAM

Magánvélemények, amiket nem szeretnék magamban tartani

Sípuccai dosszié 4.

kozgy15052-409x258.jpg

Megtörtént, amire körülbelül annyira volt szüksége a magyarországi zsidóságnak, mint Wass Albertre a nemzeti alaptantervben. A sípucca végre igazi ernyőszervezetté vált.

A reform közösségek (hiszen akkora a kereslet, hogy mindjárt kettő is van) végre bejutást nyertek a legnagyobb magyarországi hitközség boszorkánykonyhájára és tagjai lehetnek az zsidóság tényleges, egyedüli és egyetlen képviseleti szervének.

A női rabbikat keblükre ölelő sípuccai vezetés legnagyobb sajnálatára decemberben nem sikerült az akció, ugyanis a hitközség akkori közgyűlése még nem kért a szoknyás „rabbikból”, de mára a helyzet megváltozott, köszönhetően az elnöki triumvirátus hathatós, a tagokat ledaráló meggyőző lobbizásának, és a többség már a reform közösségek felvételében látja a hazai neológia túlélésének eszközét.

Mint minden sípuccai közgyűlés, a múlt heti sem maradhatott szalonchábádozás és ortodoxriogatás nélkül, azonban annyit már javult a helyzet, hogy csak a közgyűlés nagyjából tizedik percében kezdődött a vészharang kongatás és a chábád-EMIH mumusozás.

Ugyanis annak érdekében, hogy a tagság a női egyenjogúság és a reformok felvétele mellett tényleges egyenlőséget lásson, az elnök elrettentő példaként vetített ki két, lubavicsi eseményre szóló meghívót, melyben azok a szakállas-kalaposok külön rendezvényt tartanak nők és férfiak számára. 

Eltársak Hittestvérek! Ugye nem akarhatjátok, hogy néhány év múlva már ne legyen neológia és a chábád uraljon itt mindent ami zsidó! Az borzasztó lenne! Ha nem vigyázunk, még a végén a Wesselényi utcában a nők és a férfiak az ellenkező oldalon kell majd sétáljanak! Ha nem vigyázunk, a hetedik kerület néhány éven Meá Seárim lesz!”

A riogatás hatásos volt, kábé annyira, mint amikor a kurucinfo néhány éve azt írta, hogy „ezek a zsidók még a végén teleszülik majd a Dohány utcát!”

„Társuljunk tehát a reformokkal, hiszen, mint köztudott, a világ minden zsinagógája, így a magyarországiak is hímsoviniszta, ultramacsó, a nőket megalázó és eltipró intézmények!” – sejtette az elnök.

„Nincs más megoldás, mint, hogy magunkhoz öleljük a reformrabbinőket (de ne úgy, ahogy egyes neológ vallási vezetők és tanítványok teszik) és végre kinyilvánítsuk: a magyarországi zsidóság nem kér a tradicionális zsidókból!”

Most, hogy ez megvan és a Mazsihisz tagsága a reformáció népes táborával, azaz néhány tucat emberrel gyarapodott, az igazi nyertes az elnöki triumvirátus, hiszen a most társult szoknyás „rabbik” a közgyűlésben nyilván az elnököt fogják majd támogatni, gyengítve a neológia értékeihez és hagyományaihoz még ragaszkodó, immár egy kézzel megszámlálható vezetőt és tagságot.

A sípuccai közgyűlés mostani döntése jól illeszkedik az elmúlt idők zsidótlanítási intézkedéseinek sorába.

(Az már csak a formalitás külön lapjára tartozik, hogy senkinek nincs arról tudomása, hogy néhány világmegváltó négyszemközti beszélgetésen kívül, vajon kérték e a reform közösségek hivatalosan is felvételüket illetve, hogy a nemrég a Sulchán Áruchot partszélre állító, de a "szóbeli hagyományt" azért, legalább formálisan megtartó alapszabályt miként tudják a Tórát shakepeare-i szépirodalomhoz hasonló mesekönyvnek gondoló reformok magukénak érezni)

Az persze gondolkodó ember számára érthetetlen, hogy az elfogadást, a sokszínűséget és liberalizmust most teli torokból hirdetők miért csinálták ki a karaktergyilkosság megmocskosabb eszközeivel a BZSH egykori, kétes múlttal bíró ügyvezetőjét és miért tűrik a pedofíliával, molesztálással és csapodárságukról hírbe hozott vezetőket és tanulókat soraik közt. Vajon a femizmus kétség kívül magasztos ügyéért nem lenne szerencsésebb a szervezet egyes tagjai körében uralkodó erkölcstelenséget megvetni és elítélni?

Bizony csak azt nem látják a neológia megmentésére igyekvő vezetők, hogy irányzatuk sírját nem a szakállas-kalaposok idegenszívű, galíciai jöttment hászidok, hanem ők maguk ássák, méghozzá egyre szaporább tempóban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr4515461476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!