Sípuccai dosszié 16.

Nem tudom, hogy vajon Heisler András diplomáciai érzéke nem közelíti meg egy hároméves óvodásét, vagy az őt körülvevő „szakértői” csapat korlátolt értelmű, de bárhogy is legyen, sikerült ismét bebizonyítani, hogy a Mazsihisz vezetésének fogalma sincs mi is történik körülötte.

Miután egy, a miniszterelnöknek tulajdonított kijelentés egyértelműsítette a kormány rosszallását, amiért a Mazsihisz elnöke egy egyszerű sablon szöveggel intézte el az ellenzéki Bíró László nyíltan antiszemita politikus jelöltállítását, Heisler értetlenül állt hiszen eddig azt hitte, a miniszterelnök nem tud kétarcú politizálásáról, a kettősbeszédről és nyílt pártosságáról.

Heisler minden bizonnyal azt gondolta, hogy a kormány figyelmét elkerülte, hogy a Mazsihisz kommunikációs igazgatója az a Danks Emese, aki korábban a Gyurcsány Ferenc vezette kormánynak volt szóvivője illetve (ráadásul pont a kritikus 2006-2007-es évben), hogy a Mazsihisz intellektuális holdudvarát az a Gábor György irányítja, akit nemrég a Demokratikus Koalíció kért fel a 2022-es választásokra felkészülendő egy „ellenzéki szellemi műhely megalakítására, ahol egyfajta értelmezési keretet alkotnak meg.”

A pártatlanság és az „eszem ágában sincs politizálni” látszatát messze elkerülő Heisler nyilvánvalóan megijedt a miniszterelnöki rosszallás hallatán és azonnal találkozót kért Orbán Viktortól, hogy megmagyarázza a megmagyarázhatatlant.

Azt olvasni, hogy a miniszterelnök hallani sem akart a találkozóról, mely információ jól összeilleszthető azzal a ismert vélekedéssel, miszerint Orbán Viktor már két éve kijelentette, hogy ő, hacsak a „szél össze nem fújja őket valamilyen rendezvényen”, bizony nem kíván találkozni a Mazsihisz elnökével. Ez alól a mostani eset sem kivétel, sőt, Heisler egyértelmű kiállása az ellenzék mellett minden bizonnyal megerősítette a miniszterelnököt abban, hogy helyesen kerüli a sípucca vezetőjének társaságát.

Azt, hogy Heisler mennyire nem érzi meddig mehet el az is kiválóan mutatja, hogy mindezek hallatán magasabb üzemmódba kapcsolt és határozottan elítélő nyilatkozatot fogalmaztatott meg Bogár László pitiáner zúgantiszemita közgazdász október 23-i kitüntetésével kapcsolatban. A nyilatkozat terjedelmében (értsd karakterszámában) majd kétszerese Bíróval szemben megfogalmazott véleménynek, jól mutatva, hogy kiváló érzékkel melyiknek tulajdonít nagyobb jelentőséget Heisler: egy súlytalan félőrült semmit nem mondó kitüntetésének, vagy egy országgyűlésbe masírozó habzószájú antiszemitának.

Félreértés ne essék, Bogár László kitüntetése majdnem akkora hiba, mint más, hasonló idiótáké, például a legutóbb állami tiszteletadásban részesült Raffay Ernőé. Csak hát az arányok, kezicsókolom, na az nagyon nem mindegy.

Heislerék nyilatkozata csak olaj a tűzre és bár ez nyilvánvalóan nem zavarja a Mazsihisz elnökét, a kérdés akkor is kínzó: ugyan miként szolgálja a Mazsihisz elnökének lavírozása a magyarországi zsidóság ügyét?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr4616259964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása