Heti szeretem-utálom

Image result for like dislike

Sajnos ezúttal túl sok az utálom.

Szeretem

  • Izrael kiad két rabot terroristát Szíriának cserébe egy izraeli katona holttestéért. Példamutató, ahogy a zsidó állam küzd és harcol minden katonáért, még a holtakért is. Jásár koách!
  • Magyarország vétózta egy Izraellel szembeni határozat elfogadását az EU-ban! Erről itt írtam. Nagy dolog ez aminek az egész hazai zsidó közösségnek örülnie kellene, mert a két ország barátsága mindannyiunk érdeke.
  • Május 13-án Trump-Orbán találkozó lesz Washingtonban. Ennek megvalósulásáért úgy hallani Netanjahu lobbizott, mint ahogy ő intézte azt is hogy Mike Pompeo külügyminiszter múlt hónapban Budapestre jött, de végtére is mindegy. A lényeg, hogy lesz megbeszélés.
  • A héten volt a Soá és a bátorság napja. Az instagramon elindult profil, ami instastorykban mutatja be milyen is volt a holokauszt idején az élet, ha egy akkori fiatal lánynak lett volna instaja. Zseniális ötlet, gyönyörű megvalósítás, szomorú valóság. Ajánlom. @eva.stories.
  • Minden alkalommal amikor látom, hogy Izraelben Jom háSoá délben megszólalnak a szirénák, az autók megállnak az utakon, az emberek kiszállnak és egy perc néma csend borítja el az országot, libabőrös leszek.

Képtalálat a következőre: „yom hashoah traffic israel”

Utálom

  • Meghalt a kálói Rebbe. Ismét elment egy abból a bizonyos generációból. Nagy űrt hagy maga után, annyi bizonyos. Legyen szent emléke áldás egész Izraelnek.

Képtalálat a következőre: „kaliver rebbe”

  • Lövöldözés egy San-Diego-i chábád zsinagógában, egy Lori Kaye nevű asszony meghalt, legyen emléke áldott. Hárman, köztük egy 8 éves kislány és a rabbi megsebesültek, de hála Istennek jól vannak. A 19 éve elkövetőt elkapták, a család nem érti, hogyan kattanhatott be a srác, aki pár hónapja tervezte a merényletet. Szörnyű. Aki teheti sábátkor menjen el a hozzá legközelebbi zsinagógába és mutassa meg, hogy minket nem lehet megijeszteni. Ám jiszráel cháj!

 Képtalálat a következőre: „lori kaye” Képtalálat a következőre: „rabbi goldstein trump”

  • A NY Times antiszemita karikatúrát közölt. Nem is egyet, rögtön kettőt. Az első után, tiltakozás hatására magyarázkodtak, bocsánatot nem kértek, csak másodszorra amikor további nyomás helyezkedett rájuk. Azért annyira mégsem gondolták komolyan, mert másnap egy újabb antiszemita karikatúrát közöltek. Hányinger.

Képtalálat a következőre: „ny time antisemitic cartoon”

  • Moszkvában egy jesivában gyújtogattak. Szerencsére senki nem sérült meg. Őrület!
  • info sajtótájékoztató volt. Kibújt a szög a zsákból és Novák Előd immár nyilvánosan is felvállalta amit mindenki tudott. Fúj.
  • Jeremy Corbyn egy utolsó antiszemita. Ez ténykérdés. Ami ennél dermesztőbb, hogy a csávónak és a pártjának egyre nő a támogatottsága és reális kormányváltó erő lehet.
  • Zajlik a sárdobálás az élet a sípuccában, közeledik az elnökválasztás. Egy induló van ugyan, úgyhogy érthetetlen mire a para. Még kamu cikkírókat is bevetnek, pl. az akibic-en, miután voltak alákérdezős kamuinterjúk, megjelentek anonim Facebook page-ek és ki tudja még mi minden. Vajh’ miért van az, hogy a sipuccában, a demokrácia, a nyitottság, a sokszínűség és a liberalizmus fellegvárában senki nem meri vállalni a véleményét, akár ilyen, akár olyan. Szánalmas. Vicces. Győzzön a jobb én azt mondom, végül is úgyis csak egy induló van.

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr4514800476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agarik 2020.05.14. 09:29:08

Egy: zsidó állam szerződés szerint nem létezik
Kettő: Izrael a térségben a terrorista, ami agresszív háborút folytat. Szíria és különösen Palesztína honvédő háborút folytat.
Három: SZÉGYEN hogy Magyarország terroristák (Izrael) pártját fogja!
Négy: Trump, aki hipót fecskendezne vénásan a K-vírus gyógyítására. Az a Trump.
Öt: a "Soá" holokauszttagadásgyanús dolog. Az igazságot ugyebár bizonyítani kell, nem ellehetetleníteni a bizonyítást törvényi úton!

stb.

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása