Heti szerettem-utáltam 

Képtalálat a következőre: „pros and cons”

Szerettem: 

- Hamarosan rajtol a Maccabi játékok, a hírek szerint július 29-én. Várom már. Jó lesz. Akkor is, ha amúgy nem vagyok nagy híve ennek az eseménynek (másik alkalommal majd leírom miért), de ha már a Gondviselés úgy döntött, hogy van, hát legyen.

- Megalakult a Likud Magyarország Egyesület. Egyike vagyok a büszke alapítóknak.

- Olvastam egy interjút Schmidt Máriával. Érdekes volt. IDE kattints az eredeti angol nyelvű verzióért.

- Szarah Netanjahu, az izraeli kormányfő felesége vádalkult kötött az izraeli bírósággal, miután közel 100.000.-USD értékű visszaéléssel vádolták. Örülök, hogy abbamarad ez a boszorkányüldözés (értsd ahogy akarod) végre. Bővebben ITT.

- Alan Dershowitz, a híres zsidó, konzervatív amerikai professzor, tiszteletére írtak Tóra tekercset, a Shalom Mordechai Rubashkin ügyben tett erőfeszítéseiért elismerésül. A tekercset a Chábád-Lubavics központi zsinagógájában avatták fel, a New York Brooklyn szekciójában található Crown Heights negyedben. Nagyon nagyra tartom Dershowitz-ot, sok mindenben nem értek vele egyet, de egyike a legkiválóbb konzervatív zsidó gondolkodóknak. Izrael és a zsidó nép nagy barátja. Bővebben ITT. Képek és videó ITT

- Modávia is átköltözteti Jeruzsálembe nagykövetségét. Legalábbis úgy tűnik, mert a politikai helyzet elég bizonytalan arrafelé.

Utáltam: 

- Komoly botrány uralkodik a budapesti orthodox hitközség, hivatalos nevén a Magyarországi Autonóm Orthodox Hitközség (MAOIH) húsának kósersága körül. Nem csak Magyarországon, hanem Antwerpen-ben is. Nem akarok senkinek tanácsokat adni, de érdemes a Dohány utcai Kóser Piacon megvenni a kóser húst, addig mindenképpen, amíg nem tisztázódik, hogy mi is történik arrafelé. Jómagam ismerem a történet részleteit, de nem szeretném nyilvánosságra hozni, egyelőre legalábbis. Legyen elég annyi, hogy nagyon gáz! Lesújtó véleményem van a MAOIH-ról (is), de a kósersággal kapcsolatban eddig nem voltak fenntartásaim. Eddig. Bővebben héberül ITT, angolul ITT.

Képtalálat a következőre: „maoih logo”

- Megint hullanak a rakéták Gázából Izraelre. Legutóbb egy (történetesen Chábád) jesiva épületét találta el az egyik Szderot városában, szerencsére senki nem sérült meg. Reméljük nem fokozódik majd a helyzet, imádkozzunk Izrael és polgárai biztonságáért.

- Irán egyre csak dúsítja az uránt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szerint is. Végre már nem csak Izrael és az USA szajkózza, hogy nagyon veszélyes ami arrafele zajlik. Ébresztő kedves EU!

- Megjelent egy interjú Kiss Henriettel, a Rumbach projekt koordinációs vezetőjével és a BZSH vezető elöljárójával a sípuccai propaganda lapban az akibic-en. Segítsen valaki megérteni, hogy hogy a fenébe lehet, hogy egy múzeum (vagy mittuménmicsoda, mert még azt sem lehet tudni, hogy tulajdonképpen mi is lesz ott) terveivel kapcsolatban a zsidó közösséget egyáltalán nem tájékoztatják? Miért van az, hogy mindig mindenkitől számon kérnek mindent, közben meg maguk nem informálnak semmiről? Kettősmérce.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr1114893690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása