Heti szerettem-utáltam

Képtalálat a következőre: „pros and cons”

Szerettem:

- Fantasztikusan fontos és megindító kezdeményezés indult a Fortepan alapítója Tamási Miklós által, ahol vészkorszak korabeli fotókat lehet feltölteni, beküldeni, megtekinteni. https://holokausztfoto.hu

- Az Egyesült Államok a Bahreinben workshopon ismertette a palesztinok felvirágoztatására irányuló tervét. Jared Kushner, az elnök főtanácsadója beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a palesztin kérdés politikai megoldása mellett szükség van egy átfogó gazdasági csomagra is. Ez most itt 50 milliárd (sic!) dollár. A palesztinok nyilván hallani sem akarnak az egészről promó videó a csomagról ITT, Kushner megnyitó beszéde ITT, egy interju vele az Al-Jazeera-n ITT és végül a terv részeletesen ITT). Nézzétek meg, érdemes!

Képtalálat a következőre: „kushner bahrain”

- Ha már Bahrein, az ott lévő amerikai zsidó diplomaták, politikus, köztük Jason Greenblatt közel-keleti főtanácsadó, aki nem mellesleg ortodox zsidó is, az érthető módon ritkán használt Bahreini zsinagógában minjent szerveztek reggeli imára. Igazi kidus hásem! Ám jiszráel cháj! Nézzétek meg ITT!

- Nikki Haley az USA korábbi ENSZ nagykövete Izraelben járt és ellátogatott a Siratófalhoz. Szeretem Nikki Haley, fantasztikusan okos, ambiciózus és tehetséges politikusnak tartom. Remélem egyszer elnök lesz belőle!

Képtalálat a következőre: „nikki haley western wall”

Az ember a fejét kapkodja, hogy amióta Donald J. Trump az amerikai elnök mekkorát változott az Izraelhez és a zsidósághoz fűződő viszony! Isten adja, hogy még sokáig folytatódjon a trend! 

- A nemrégiben elhunyt Bandi László emlékére emléktáblát avattak a Dohány utcában. Laci, túl korán távozott közülünk, elkötelezett motorja volt a magyarországi zsidó életnek, mindenki szeretettel és csodálattal gondol rá. Szép és nemes kezdeményezés az emléktábla. Legyen igaz emléke áldott.

 

Utáltam:

 

- A Maszihisz ismét előrukkolt egy kiváló újítással koppintással. Persze csak olyan low-scale módon, amolyan Mazsihiszesen. ITT írtam a Braham Intézet születésének körülményeiről

- És a végére a csúcshír: megvan az OR-ZSE új doktori iskolájának vezetője Jutta Hausmann személyében. Lekvár és JAM olvasók bizonyára emlékeznek arra, hogy nemrégen írtam arról a fiaskóról, amikor a sípuccai vezetés Gábor Györgyöt kamu mondvacsinált okkal félreállította. Igazán jó megoldást találtak, ugyanis Hausmann asszony evangélikus lelkipásztor. A rabbiképzőben. Értitek, ugye? Mondom lassabban: E-V-A-N-G-E-L-I-K-U-S. Mondanám, hogy ez a vég kezdete, de tudjuk hogy ez a vég maga. De sebaj, biztosan beleillik a színes, nyitott és változó világba. Gondolom hamarosan keresztelőt is tartanak majd a Bérkocsis Scheiber utcában. Többet a hölgyről ITT lehet megtudni.

20170705-dsc_7799.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr7514915190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása