Titokzatos közlemény és lapítás

Related image

A mai nap minden bizonnyal legtitokzatosabb zsidó(?)-belpolitikai ügye az az Izraeli Követség által kiadott közlemény, ami a közösségi médiában megjelent. Ebben a Követség a következő dolgokat szögezi le

- Izrael kiáll minden polgára mellett, tekintet nélkül azok vallására, hátterére

- a követség feladata a két ország népeit közelebb hozni

- emlékezteti a „rabbikat” és a közösségi vezetőket, hogy a judaizmus egyik alaptétele a kölcsönös felelősség és szeretet

Ezt a szeretet és felelősségérzetet nem tapasztalják.

A közlemény szövege:

image_2019_08_01_at_21_12.jpg

 

Misztikus és ciki. Ciki, mert „rabbikat” és vallási vezetőket kell erkölcsre tanítani. El is indult a találgatás a kommentelők közt, hogy vajon miért érezte fontosnak a Követség, hogy egy ilyen morális dorgálást kiadjon. Közleményeket ugyebár egy követség nem ad ki csak úgy. Annak súlya van. Komoly súlya.

Kellett legyen tehát egy konkrét oka és az a tény, hogy sípuccai vallási vezetők rendszeresen anti-cionista, Izrael-ellenes megszólalásokkal borzolják a hangulatot és végeznek hosszútávon is káros tevékenységet, még nem volna elég ok. Ezt eddig is tették, ezután is fogják. Sajnos.

Állítólag, hangsúlyozom, Á-L-L-Í-T-Ó-L-A-G a következő történt. Mint ismeretes hazánkban tartózkodik az izraeli bevándorlásügyi miniszter és az Izraeli Kulturális Intézetben volt egy találkozó, ahol megjelent, más hitközségek vezetői mellett a Mazsihisz különítmény is. Ott, az egyik Mazsihiszes vallási vezető beszólt Joszi Ámráni (leköszönő) nagykövetnek és ízléstelen megjegyzést tett a jelenlegi (de szintén távozó) Nagykövet-helyettesre, aki ugyebár drúz. Nem zsidó, de izraeli. És drúz.

Amraninál betelt a pohár, minden bizonnyal elege lett a diplomáciai érzékből rendre elégtelenül vizsgázó bunkókból. Ma reggel megszületett a nyilatkozat és egy Facebook poszt, melyben a Nagykövet ország-világnak kihirdeti mennyire jó barátok Fares Saeb Nagykövet-helyettessel. De itt nem állt meg az amúgy higgadtságáról és nyugalmáról híres Nagykövet. Ma délelőttre titkárnőjével berendeltette a szóban forgó vallási vezetőt és fejére olvasta a tőle és a sípuccai vezetéstől az elmúlt évek során elszenvedett sérelmeit. Hosszú és kínos volt a lista.

image_2019_08_01_at_21_11.jpg

Igaza volt Izrael állam magyarországi képviselőjének.

Az ilyen incidensek nem segítik a hazai zsidóság ügyét. Nem segítik az Izraellel fenntartott kapcsolatunkat sem. Ezzel kapcsolatban, mármint a sípucca irányából rendszeresen érkező Izrael ellenes kirohanások és agymenések ellen jómagam is felemeltem már a hangomat, többek közt nyílt levélben a Mazsihisz elnökének és vezetőinek. Most ugyan egy másik vallási vezetőről és nem Izrael ellenességről van szó, hanem szimpla rasszizmusról, de ez most tényleg kellemetlen. A sípuccaiak szokás szerint bátran lapítanak. Érthető, hiszen ha megszólalnak magukra irányítják a figyelmet. Így meg mindenki azt gondol amit akar.

Az alábbi kérdések motoszkálnak bennem:

Mikor vall színt a Mazsihisz vezetése az Izraelhez fűződő viszonyáról?

Mikor állítja le a vállalhatatlan frontembereket?

Meddig hagyja, hogy elszabadult hajóágyúként felelőtlenül tegyenek, a közösség számára romboló és káros nyilatkozatokat?

Mi az az erkölcsi minimum, amit elvárnak képviselőiktől?

De a legfontosabb kérdés: miért nincsen soha semminek következménye?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr8314990928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2019.08.06. 18:02:08

S akkor még a magyar vájja ki magyarnak a szemét?
Ehhhh

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása