Valaki még meglepődik ezen?

Képtalálat a következőre: „make up you mind”

A szennyest általában jobb házon belül tartani. Sajnos nem mindig sikerül. Tegnap a (zsidó) világsajtó többek közt azzal a hírrel volt tele, hogy nem elég, hogy a baloldal a még-mindig-ugyan-olyan náci Jobbikkal is hajlandó volna szövetségre lépni a Fidesz-kormány leváltása érdekében, de ezzel Magyarország legnagyobb hitközségének vezetőségéből többen egyet is értenek. Sőt támogatják.

Arról, hogy mi a véleményem a Jobbik középre-fordulásáról már többször írtam mint ahogy azt is hangoztattam, hogy képtelennek és elfogadhatatlannak tartom, hogy zsidó közösségi vezetők és véleményformálók asszisztáljanak ehhez. Sajnos nem elég, ha én mondom, mint ahogy valószínűleg az sem lesz elég, hogy az egyébként mérsékelt Jewish Telegraphic Agency hosszú írást szentelt a témának, ahol hazai zsidó közéleti figurákat is megszólaltattak.

A Mazsihisz, a tőle megszokott módon lapít a témában, ami azért nem furcsa, mert a kettős beszéd eddig is lételeme volt. Egyrészről vezető tisztségviselői rendszeresen ugranak neki a Kormány minden egyes lépésének, másrészről azonban például minden gond nélkül elfogadják azt a 4,9 milliárd forintot, amibe a Maccabi Játékok kerültek. Persze volt már példa arra korábban is, hogy demonstráltak, például a Holokauszt 70. emlékéve kapcsán nagy dirrel-durral. Annak is az lett a vége, hogy a végén azért mégiscsak „elfelejtették” visszautalni az állami támogatást. Ma is osztják a Kormányt, de azért 4,9 milliárdocska mégiscsak jól jön.

Félreértés ne essék, nem feltételezem, hogy az összeg akár mekkora része is sípuccai zsebekbe került volna. Ezt nem tudom és nem is érdekel. De amennyiben korrupcióra gyanakodnak vagy csak szimplán szidják a Kormányt, ahogy szokták, korrektebb lett volna nem elfogadni sem a pénzt sem az együttműködést.

Most azonban ez a kettős beszéd kilépett a nemzetközi színre, innentől kezdve a témával sajnos muszáj lesz foglalkozni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr5315008970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása