Heti szerettem-utáltam

Image result for g7 biarritz lunch

Szerettem:

 

- A Franciaországi Biarritz-ban G7 találkozó volt az USA. Fontos dolgok hangzottak el, többek közt Iránnal kapcsolatban. Igaz, hogy a franciák meghívására ugyanott találkozott a francia és az iráni külügyminiszter, de az amerikaiak nem találkoztak vele. Helyes!

- A Momentum nagy nehezen mégis visszaléptette azt a Kulcsár Gergely Jobbikos politikust, aki, mint emlékezetes, aki beleköpött a holokauszt Dunába lőtt áldozatainak emlékére a rakparton felállított vascipők egyikébe, majd erről humorosnak szánt levélben tájékoztatta jobbikos politikustársait. Szégyen, hogy egyáltalán felmerülhetett ennek az emberi selejtnek az indítása. Az ellenzék Jobbikkal való összefogását régóta undorral és értetlenül figyelem. Sajnos beigazolódtak a félelmeim. 

- Még az izraeli választások előtt kiderülhetnek új részletek az Amerika által gründolt izraeli-palesztin béketervről. Nem szeretnék csalódni.

- Az amerikai külügyminisztérium végre törölte a palesztin terülteket a honlapjáról. A nem létező entitás még az Obama érában került oda, mostanában valaki észbe kaphatott. Remélem nem teszik vissza.

- A héten Hondurás és Nauru is elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. Tudom, tudom, kis lépés, de azért lépés. Remélem sokan követik majd. Én Magyarországra várok elsősorban.

- Ezen a héten is eddig háromszor volt Index címlapon a Lekvár és JAM. Külön büszkeség, hogy először, egyszerre két írás is kint volt majd egy napon át. Hála Istennek!

 

Utáltam:

 

- Múlt hét pénteken palesztin terroristák robbantást hajtottak végre, amiben egy 17 éves lány, Rina Shnerb meghalt, apja és testvére súlyosan megsebesült. Erre az őrületre nincsenek szavak. הי“ד

Image result for rina shnerb

- Nem szűnnek a Gázából Izraelre lőtt rakéták, szerencsére a Vaskupola rendszer legtöbbjüket elhárítja, válaszul Izrael irányított támadásokat hajt végre es felére csökkentette a Gázába iranyuló üzemanyag ellátást. Helyes!

- Mindig tudtam, hogy egyes Mazsihiszes rabbik mindenhez értenek. Azt is, hogy közülük néhánynak a provokáció az egyetlen értékelhető tevékenysége. Azt nem tudtam azonban, hogy a történelemnek is nagy szakértői, egészen addig, míg a héten ki nem bontakozott egy vita Ze’ev Jabotinsky-vel kapcsolatban, amit nyilván kihasználtak egy jókora „chábádozásra”. Ha tanácsolhatnék nekik valamit, nagyjából ez volna: (1) ne szólj olyan témához amihez nem értesz (2) kezdj valami hasznosat magaddal ahelyett, hogy ostobaságokat posztolsz- mivel vallási vezetőkről van szó, azt hiszem egyértelmű, hogy mik volnának ezek a feladatok (3) ne légy paranoiás. Senki nem akar bántani (4) keress pszichológust, a komplexusokra kiváló gyógymódok vannak.

Jabotinsky-ről amúgy itt van egy remek írás, igazi történész tollából: https://neokohn.hu/2019/08/29/tenyleg-zsido-fasizmus-a-jobboldali-cionizmus-interju-colin-shindler-zsabotyinszkij-kutatoval/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr4515031332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2019.08.30. 20:14:28

Az index címlap ennyi troll között kétes értékű dicsőség.

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása