Heti szerettem-utáltam

Szerettem:

- Megölték Abu Bakr al-Baghdadi terroristavezért, az ISIS fejét, a világ legkeresettebb terroristáját. Fontos győzelem ez még akkor is, ha a polip egyik csápja helyett nőhet majd új. Az már kevésbé tetszett, hogy a Trump-utáló médiának ez sem elég, de nem kell vele foglalkozni. A lényeg, hogy ez az utolsó gyilkos megkapta ami járt neki.

 Képtalálat a következőre: „baghdadi killed”

- Jared Kushner Jeruzsálemben találkozott Netanjahuval és Gantzal is és bíztatta őket arra, hogy dolgozzanak az egységkormány kialakításán. Remélem hatni fog, tekintettel arra, hogy kétség nem férhet mindkét vezető hazafiságához és ahhoz, hogy a legjobbat akarja a zsidó államnak. Történelmi lehetősége van Izraelnek a Trump elnökség alatt. Ezt elmulasztani rendkívüli felelősség és megy az idő. Bár azt gondolom és remélem, hogy Trumpnak 2020 után is lesz még négy éve, kár minden percért.

Képtalálat a következőre: „jared kushner netanyahu gantz”

- Izraelben a Megiddo kibucban zsinagógát avattak. Nem volna ez akkor hír, ha ez a kibuc nem egy Hásomér Hácáiros (kommunista-cionista) kibuc volna. Ilyen régen elképzelhetetlen lett volna. De ahogy Bob Dylan énekelte: The times, they are a changin’

- Egyik kedvenc konzervatív politikai kommentátorom Ben Shapiro az elmúlt hetekben Izraelből közvetítette napi podcastjét, aminek lelkes hallgatója vagyok. A héten éppen az Aish haTorah jesiva tetejéről, a Síratófal elől. Shapiro felment a Templom-hegyre is és sürgette egy zsinagóga létrehozását a zsidóság legszentebb helyén. Kol hákávod!

 Képtalálat a következőre: „ben shapiro temple mount”

- Budapesten tartott előadást az izraeli választásokról Yair Netanjahu. A fiatalember egyre aktívabb a politikai életben, minden bizonnyal politikai ambíciókat dédelget. Helyes.

- Szintén Szukot ünnepe alatt történt, hogy levitákból álló sokszáz férfi kórusban énekelt a jeruzsálemi óváros lépcsőin, a Templomhegy tövében. Hasonló módon, ahogy őseik anno tették a Szentélyhez vezető lépcsőkön. A linken látható videón énekelt dal (Zsoltárok 126) egyike a Zsoltárok könyvében található tizenöt „Sir Hámáálot-nak” (stílusosan „A lépcsők dala”). Mi ez, ha nem a Messiás eljövetelének előjele! A dallamot talán mindenki ismeri: https://www.youtube.com/watch?v=EZqani8s_NQ&feature=youtu.be

- E héten négyszer találkozhattatok a Lekvár és JAM-mel az Index címoldalán. Ma is. Sőt, egy jó ideig két írás egyszerre volt kint. Két írást a négyből mostanáig több, mint 25 ezer olvasó (egyedi felhasználó) olvasott. Hála Istennek!

Utáltam:

- A gázai ENSZ iroda előtt palesztinok tüntettek. Ebben sok újdonság nincs, azonban most zsidók elleni terrorista merényletekre buzdítottak. Őrület.

- Elhunyt Nissim Karelitz rabbi, a bné bráki bét din vezetője, a híres Cházon Ish (Avraham Jesája Karelitz 1878-1953) unokaöccse. Rendkívül nagy tudós volt és szerény, igaz ember. Temetésén gyászbeszédet mondott a világ két vezető háláchikus szaktekintélye, Chaim Kanievitz rabbi (aki egyébként az elhunyt unokatestvére) és Gerson Edelstein rabbi, a híres ponivicsi jesiva vezetője. Legyen szent emléke áldott.  

Képtalálat a következőre: „nissim karelitz”

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr2515277570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2019.11.12. 15:26:16

Mózesi törvény: Öl
Jézusi törvény: Békét és szeretet kínál.

Az utóbbi előremutató.

Esetleg meg kellett volna próbálni ezt az embert (is) megbékíteni és hasznossá tenni és akkor nem a halálán (legyilkolásán) kéne örömködni

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása