Budai és a koporsószög

Képtalálatok a következőre: same old crap"

Korábban már többször sopánkodtam afelett, hogy milyen rövid is a politikai emlékezet (az önkormányzati választásokkal kapcsolatban például ITT és  ITT). Akkor, az ellenzéki összefogás keblére ölelt Jobbikról írtam, mondván, hogy nem lehet olyan politikai cél, mégha egyesek a jelenlegi miniszterelnök leváltását valamiféle világmegváltó küldetésként élik is meg, ami szentesíti ezzel a fasisztoid, neonáci párttal való szövetséget.

Sok kritikát kaptam ezért a kijelentésért, főként persze a tőlem (jelentősen) balra gondolkodóktól, pontosabban inkább nem-gondolkodóktól. Ez a Jobbik nem az a Jobbik, mondják.

Egy fenét nem. Ez a Jobbik pont ugyan az a Jobbik. Semmi nem változott. Azzal, hogy Vona Gábor leköszönt a párt éléről, hovatovább megszűntette tagságát ez a párt csak az egyik kevésbbé vállalhatatlan figurájától szabadult meg. Persze Vona vállalhatósága erősen relatív és csak párttársaival összemérve tartozhat a normálisabbak közé. Amúgy minden maradt a régiben. Maradt Schneider, már nem pártelnökként, de maradt. Ahogy ott van Gyöngyösi Márton, Z. Kárpát Dániel és Szabó Gábor is és még sorolhatnám.

Azt, hogy az ellenzéki összefogás mekkora öngól a "demokratikus" pártok részéről, talán a jászberényi választás mutatja leginkább. Erre persze lehet azt mondani, hogy „Örüljünk, hisz nyert az ellenzék!”. Igen ám, de melyik épeszű ember, pláne zsidó tud örülni annak, hogy a város polgármestere az a Jobbikos Budai Lóránt lett, aki nemrég még Hitlert és Szálasit tekintette példaként? Ugyan mi változhatott Budai nézeteiben azon kívül, hogy most úgy ítélte meg, hogy a politikai karrier miatt befogja a száját és elkezd normális európaihoz méltóan beszélni? Ő maga nyilatkozta, mikor megkérdezték tőle, hogy mit gondol arról, hogy korábban a kitörés napját ünnepelte, Hitlert és Szálasit éltette, hogy "Azt gondolom, hogy nekem ezzel 2019-ben nincs mit kezdenem. Várom a további kérdéseket."

Tényleg van aki azt hiszi, hogy hirtelen jó útra tért, megbánta bűneit és megtagadja múltbéli nézeteit? Tényleg van aki komolyan gondolja, hogy a Jobbik demokratikus politikai átnevelő központot működtet, ahol agymossa a nácijait?

Nyilván nem.

Ezért én őszintén szólva nem is a Jobbikosokat tartom hibásnak. Ők csak teszik a dolgukat. Túlélni akarnak, mindenáron. Azok az igazi bűnösök, akik elfelejtik kik is ezek az emberek.

Mert akik most ujjonganak, hogy végre még egy szög került az Orbán-rendszer koporsójába, elfelejtik, hogy az a koporsószög bizony nyilaskereszt formájú.

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr9015304912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása