Heti szerettem-utáltam

Szerettem:

- Izrael végzett Rasmi Abu Malhous-al, egy másik terrorista vezérrel Gázában, így eddig a gázai konfliktusban 32-en vesztették életüket, az izraeli hadsereg közlése szerint ebből legalább 20 terrorista volt. Eddig több, mint 400 rakétát lőttek ki Gázából Izraelre és a tegnap elvileg egyiptomi közvetítésre kialkudott tűzszünetet a palesztinok nemigen akarják betartani. Pedig jobban járnának.

Mi, innen Magyarországról legalább imáinkkal kell segítsük az izraelieket, illetve, a lubavicsi Rebbe tanítása szerint mindannyian szigorítsunk a parancsolatok betartása terén, igyekezzünk jócselekedeteket végrehajtani és bizonyára hamar béke lesz és részesülünk a végső megváltásban אוכי’’ר

Képtalálatok a következőre: תפילה לחיילים"

- Donald Trump amerikai elnök ortodox zsidó szervezet által szervezett adománygyűjtő vacsorán vett részt, ahol nagyfokú tiszteletben részesítették és ő maga is láthatóan nagyon otthonosan érezte magát. Az este konferansziéja a világhíres Joszef Jichák Jacobson rabbi volt (rabbi YY, ahogy hívni szokták), a prominens chábád tanító és „public speaker”. Igaz kidus hásem! Jó, ha Trump látja, hogy a tradicionális közösség elismeri Izraelért és a zsidó népért tett erőfeszítéseit.

- Rafi Peretz, izraeli oktatási miniszter lesz az évente megrendezett Chabad Partners Conference vendége. Peretz-ről korábban ITT írtam.

- Jövő hét csütörtökön Jesájá prófétáról szervez konferenciát a Rabbiképző Intézet és az MTA. Örülök. Ezek szerint tudnak jó dolgokat csinálni, ha akarnak. Több ilyen kéne.

- Az izraeli légierő is beállta a Tetris challenge nevű új őrületbe. Elég vagány filmet is csináltak:

- A héten ismét majd minden nap (összesen 5x) volt Index címlapon a Lekvár és JAM (épp most is ott van amúgy). Yeah! Jó érzés!

Utáltam:

- Az EU megint antiszemita Izrael-ellenes lépést tett, az izraeli telepekről származó termékek kötelező megbélyegzésével. Szomorú, dühítő, elkeserítő.

- Az Amnesty Int’l-ről, a szervezetről, ami egyébként Nobel Békedíjat is kapott, ismét, sokadszorra derült ki, hogy Izrael ellenes. Mindig is tudtuk, mégis rossz újra és újra szembesülni vele.

- Komolyan tényleg kéne egy "heti vicc" kategória is. Jakab Péter majdnem a Jobbik elnöke lett és ha nem vigyáz az is lesz nemsokára. Mi van? Ha nem volna ennyire szomorú, akkor még vicces is lehetne. 

- Aki szereti a meglepő adrenalin fröccsöt, hallgassa végig Köves Slomó rabbi és Vágó István DK-s képviselő beszélgetését a Klubrádióban múlt csütörtökön. Bár a beszélgetés nagy részét Vágó elvitte egy teljesen érdektelen irányba, kiderült számomra, hogy Vágó, aki nyilván egy hyperértelmes és művelt ember, mennyire demagóg, felkészületlen. Érthetetlen, hogy gondolhatja magáról, hogy ő liberális. Leesett az állam, tényleg. Jövő héten írok majd erről egy hosszabbat, mert megérdemel egy alaposabb elemzést. Addig is ITT a műsor linkje. Megéri az időtöket.

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr915307276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csitt és csatt 2019.11.15. 16:17:45

Bizony nem értek egyet a véleményeddel a klubrádiós Köves Slomó / Vágó István vitával kapcsolatban. Ez egy parttalan, semmitmondó de sokat beszélő dumashow volt, ahol nem érvekkel jöttek, csak annak látszó szlogenekkel és amiben Slomó szófolyása alig engedett időt Vágónak (akivel szintén nem értek egyet). Nem értem, miért tiltakozik Slomo az ellen, hogy ő a fidesz szekerét tolja, hiszen ezt teszi és innen húz szép jövedelmet is klubja (és rádiója) számára. Egyikük sem veszi figyelembe azt, hogy gyakorlatilag ez a téma így, csak a zsidókat érdekli és őket is egyre kevésbé. Ha ez volt a céljuk, akkor sikerrel vitték végig.

Örömhernyó 2019.11.16. 23:44:50

Az, hogy illegális izraeli telepekről származó termékeket jelölni kell, az nem antiszemitizmus. Még csak nem is Izrael-ellenesség. De amúgy az Izrael-ellenességgel se lenne baj, az sem antiszemitizmus önmagában.

Izraelben is sokan üdvözölték az EU lépését hogy címkézni kell a telepekről származó termékeket. Akkor most ezek az izraeli zsidók antiszemiták. Ők egyenesen az ilyen termékek betiltását követelik az EU-tól.
Ha valaki egy rendszer ellen foglal állást, az nem feltétlenül az adott ország vagy nép ellen van.

www.timesofisrael.com/israeli-public-figures-call-on-eu-to-ban-the-import-of-settlement-goods/

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása