Heti szerettem-utáltam

Szerettem:

- Mai hír, hogy az Egyesült Államok tegnap egy iraki légitámadásban sikeresen likvidálta Qassem Soleimanit, az Iráni Forradalmi Gárda speciális, külföldi hadműveletekért felelős részlege, a Quds Erők vezetőjét, más fontos vezetőkkel együtt. A fickó felelős az Irakban elesett amerikai katonák 17%-nak haláláért és egyike a legveszélyesebb embereknek. Sokan azt mondják, Soleimanit likvidálása legalább olyan fontos, mint al-Baghdadié vagy Bin Ladené.

Könnyen elképzelhető, hogy Irán Izraelen kezdi a bosszúállást az ügy miatt, ezért biztonsági okokból lezárták a Golán-fennsíkon, a Hermon csúcson található izraeli sípályákat.

untitled-7-640x400.jpg

- Január elsején tartották a 13. nemzetközi Szijum háSászt, a fő esemény New Jerseyben volt, ahol több, mint 92 ezer zsidó ünnepelte együtt a rabbinikus tudás ünnepét, de mindenfelé a világon, köztük természetesen Izraelben is nagy ünnepségek voltak. Igazi kidus hásem és szép válasz arra, miként kell a világ zsidóságának küzdenie az egyre növekvő antiszemitizmussal szemben. A teljes ünnepségről videó és képek ITT találhatók.

Képtalálat a következőre: „siyum hashas 2020”

- Izraelben, először a történelemben, 2018-ban a zsidó termékenységi ráta megelőzte az arabot, az Izraeli Statisztikai Hivatala legújabb mérései szerint.

- Natanjahu mentelmi jogot kér a Kneszettől. Ez befagyasztja az ellene folyó büntetőeljárást mindaddig, amíg a Knesszet nem dönt az ügyben. Ez jó pár hónapos haladékot jelenthet és a választásokon, sikeres részvétel esetén, az egész eljárást megúszhatja.

Utáltam:

- A polgári újév is antiszemita támadásokkal kezdődött New Yorkban, igaz a verbalitásnál és a lökdösődésnél nem történt több. Aggasztók az amerikai zsidók elleni egyre szaporodó támadások és a baloldali New Yorki vezetés által bevezetett törvények, amelyek miatt a letartóztatott elkövetők hamarosan megint az utcán sétálhatnak, nem könnyítik meg a helyzetet.

 

Hét vicce: 

Bár inkább a hét szégyene rovatba kellene kerüljön a Mazsihisz egyik “rabbijának” Facebook profilképe, amin büszkén pózol egy Al Jazeerás bögrével. Ritkán nézegetek profilképeket, de amikor az üzenőfalamon az arcomba tolják, csak oda tekint az ember. Egyszerűen nem értem van e ennél lejjebb? Vajon mikor fog ez a jóember egy dzsihádista zászlóval pózolni vagy nyilvánosan izraeli zászlót égetni? Tényleg a zsidó közösség pénzéből kell fizetni az ilyesmit? Nem tudom minek kellene még történnie, hogy a sípucca vezetése lépjen az ügyben, mert lapítás és a sz.rkenegetés van csak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr7815390844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örömhernyó 2020.01.27. 07:26:37

Qassem Soleimani halála nagyon jó hír Szaúd-Arábiának, az ISIS-nek és más szunnita szélsőségeseknek. Irak többségében síita, számukra ő egy hős volt, mint a magyaroknak az aradi vértanúk.

"a hét szégyene rovatba kellene kerüljön a Mazsihisz egyik “rabbijának” Facebook profilképe, amin büszkén pózol egy Al Jazeerás bögrével" - Az al-Jazeera egy nemzetközileg elismert médiacsoport. Nem rosszabbak, mint a CNN vagy a New York Times. De nem is jobbak...

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása