Heti szerettem-utáltam

Related image

Szerettem:

- Első helyen mindenképpen a Maccabi játékokat említeném. Több alkalommal mondtam már, hogy eredendően nem voltam nagy rajongója az egésznek, elvi okokból. Most mégis megváltozott a véleményem és beismerem hibásan ítéltem meg a játékokat. Jó alkalom ez a játék, hogy zsidó fiatalok és nem annyira fiatalok összejöjjenek, ismerkedjenek, szórakozzanak, aminek a sport az egyik kohéziós eleme.

- Még Maccabi: megvannak az magyar első arany és ezüstérmek is! Gratulálok a díjlovaglóknak, párbajtőrözőknek és kardozóknak. És persze mindenki másnak is, aki küdött, de (még) nem jutott a dobogóra.

Képtalálat a következőre: „maccabi játékok”

- Új izraeli nagykövet jön Magyarországra, Jakov Hadasz-Handelszman személyében. Remélem olyan lesz mint Ilan Mor volt. Drukkolok.

Képtalálat a következőre: „yakov hadas-handelsman”

- Új amerikai ENSZ nagykövet lesz, Kelly Craft személyében. Ha csak kicsit is olyan lesz, mint a távozó Nikki Haley, akkor csak jóra számíthatunk!

- Szinte már nem számít hírnek, de e héten is kétszer volt index címlapon a Lekvár és Jam. Blogom indulásának öt és fél hónapja alatt immár 11-szer volt címlapon. Hála Istennek! 

Utáltam:

- Első helyen itt is sajna a Maccabi játékokat kell megemlítenem, de más aspektusból. Folyamatosan szivárognak ki az információk az esemény körüli bénázásokról. A legtöbben a kevés és rossz minőségű ételre panaszkodnak. Jellemzően nem a magyarok amúgy. A másik gyakran emlegetett probléma, hogy hiányolják a „zsidós” programokat. Na ezen sem vagyok meglepve, hiszen olyanok szervezik, akiknek a zsidóság maximum hibbiszintű.

A hírek szerint Motti Tichauernek, az Európai Maccabi Játékok vezetőjének is mennie kell majd a játékok után, mert erősen a fejére dorgáltak, hogy miként hagyta, hogy a szervezést kivegyék a Maccabi kezéből és átadják az MTK-nak és a helyi (nem-Maccabi) szervezeteknek. A játékok körüli pénzek rejtélyéről az index készített összeállítást (itt olvashatod). Durva. Amint lesz erről infó, természetesen úgyis írom. Egy biztos: a sok milliárdból amibe a játékok került, lehet, hogy juthatott volna több pénz ételre és programokra.

- Még Maccabi: a megnyitó szépségét és hibáit elemző írásomban szóltam néhány igen fájó bénázásról, többek közt a kreativitást, moderséget, hitelességet és igényességet teljes mértékben nélkülöző kisfilmekről. Meg arról, hogy valamiért erre az össznépi eseményre elfelejtették meghívni az EMIH képviselőit. Valahogy mégis becsúszott egy EMIH-es egy régi kisfilmbe, amit leporoltak és levetítettek az eseményen. Miért nem meglepő, hogy a szereplők tudomása és engedélye nélkül. Ciki. Itt a kisfilm.

- A Mi Hazánk Mozgalom és a MIÉP (nem is tudtam, hogy ők még léteznek) tünetett a Maccabi ellen. Itt írtam erről. Szánalom.

- Boris Johnson, új brit miniszterelnök egy idiótát híresen iránt barát embert, Ben Wallace-t, nevezte ki külügyminiszternek. Nagyon nem örülök. Kedvelem Johnsont, ahogy erről többször írtam, örülök, hogy ő a miniszterelnök, de az valahogy nem illik a képbe. Meglátjuk mi lesz.

- Ha már Anglia. A beszámolók szerint soha nem volt olyan magas az antiszemitizmus és a zsidó ellenes atrocitások száma, mint most. Csak az idei első félévben több, mint 900 incidensről számoltak be. A Munkáspárt most már nyílt és bevállalt antiszemitizmusa pedig politikai táptalajt is nyújt mindennek. Nem jó irány.

- Eközben Berlinben is leköpdöstek és szidalmaztak egy (chábád) rabbit, Yehuda Teichtal-t. Mi lesz itt, de tényleg.

- A héten Flordiában is lövöldöztek egy zsinagóga előtt, egy 69 éves zsidó férfi sérült meg a minden bizonnyal antiszemita támadásban.

- Tamás Gáspár Miklóson szétröhögtem magam. A héten tüntetett komoly tömeggel (8-10 ember) az Amerikai Követség ellőtt az amerikai kormány Irán ellenes politikáját kritizálva. Szegénynek végképp elgurulhatott a gyógyszere.

Képtalálat a következőre: „tamás gáspár miklós tüntet”

- Az izraeli nagykövet és a sípuccaiak közti feszültség újabb magaslatokat ostromolt. Itt írtam erről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr6614991250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2019.08.06. 17:59:39

Tgm még él? Minek....

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása