Hazudni csúnya dolog!

truth1.jpg

A hazug ember és a sánta kutya hasonlatát mindenki ismeri. Sajnos a sípuccai vezetés elfelejti, hogy az internet korában nem lehet mindent össze-vissza kamuzni mert hamar utána lehet járni az igazságnak. Megaztán azt is elfelejtik a sípucca vezetői, hogy vannak a közösségnek nyelveket beszélő tagjai is, akiket nem lehet megvezetni a „messziről jött ember” dumájával.

Heisler András márpedig hazudott. Többször és jó nagyot.

Ahogy azt a Lekvár és JAM már hónapokkal ezelőtt megírta (ITT, ITT és ITT), Heisler, aki nemcsak a Mazsihisz elnöke, de a brüsszeli központú Európai Zsidó Kongresszus (EJC) alelnöke is, egy, a szervezet vezetőinek üléséről visszatérve büszkén újságolta, hogy az EJC határozatot fogadott el, melyben a Chábád mozgalmat képviseleti joggal nem rendelkező, a zsidó közösségek érdekképviselete szempontjából ártalmasnak titulálta (a Mazsisz álhíre ITT olvasható). Egy ilyen nyilatkozat Heislerék szempontjából, akiknek fő cselekvési-program elemét a folyamatos Chábáddal riogatás, a Chábád „legyökértelenezése”, a Chábáddal szembeni „azok nem is igazi magyarok” adja, igen hasznos volna. Kár, hogy ilyen közlemény nem született.

Ennek többen igyekeztünk utánajárni, legnagyobb hatékonysággal a New Yorki Chábád központnak sikerült, akiket az EJC válaszra is méltatott, az erről szóló hír tegnap jelent meg a mozgalom híroldalán, a COLlive.com-on.

A Lekvár és JAM olvasók számára sok újdonság nem derült ki, hiszen már korábban megírtam, hogy az EJC elmondta, hogy szó sincsen a Chábád mozgalom elítéléséről, senki nem beszélt és még csak nem is gondolt a Chábádra.

Az érdekesség az, hogy a Mazsihisz részéről az ügyet még csak kommentálásra sem méltatták. Érdekes, de nem meglepő. Nyilván lapítanak, mert azt gondolják, hogy az emberek úgysem járnak utána annak, mi is történt egy konferencián, még akkor sem, ha a szervezet vezetőinek a hitelessége megy le éppen a lefolyóba.

Ahogy korábban is mondtam, mondom most is. Az, hogy Heisler nem mondott igazat, meglepő módon az elnökválasztás előtti hónapokban, még nem volna különlegesség. Azonban, hogy elnöki program és cselekvési terv híján egy riogató kampányra fűzi föl mondanivalóját, melyről kiderül, hogy kamu az egész és ennek semmilyen retorziója nincsen, az igencsak problematikus.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr5315301566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása