Heti szerettem-utáltam

Kapcsolódó kép

Szerettem:

- Összeállt egy neves, nemzetközi tudósokból álló csoport és megalkották a Sorsok Háza új koncepcióját, melyet prezentáltak a kormánynak, az IRHA-nak stb. Örülök, hogy a project jó kezekben van!

- A héten volt Jeruzsálem felszabadításának 52. évfordulója. „Hár hábájt bejádénu” (A Templomhegy a kezünkben van!) hangzott fel a katonai rádióban az örömujjongás ami a legszebb három szó amit zsidó fül hallhatott az elmúlt kétezer évben. 

- Balog Zoltán, társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki Jeruzsálemben járt, ahol a Jeruzsálemi Imareggeli nevű (Jerusalem Prayer Breakfast, JPB), Izraelt támogató keresztény szervezet éves rendezvényének megnyitóján szólalt fel és szépeket mondott a magyar-izraeli kapcsolatokról és a magyarországi zsidókkal való együttműködésről, a zsidók biztonságának védelméről és a Holokauszt oktatás kemelt fontosságáról. Helyes!

- Egy friss tanulmány szerint Izraelben élni most jobb, mint bármikor korábban. Itt a tanulmány magyarul és angolul szemlézett lényege

- A héten, június 6-án volt a D-day, a normaniai partraszállás 75. évfordulója. Volt is komoly megemlékezés Angliában, a királynő által adott vacsorán és a többi, és a többi. Tisztelet a hősöknek!

Képtalálat a következőre: „trump macron queen”

- „Super Trump” című dalt énekel a Jerusalem Boys Choir. Szétröhögtem magam, miközben persze egyetértek. Ide kattints!

Utáltam:

- Életének 73. évében elhunyt Nechama Rivlin, Izrael államelnökének felesége, súlyos, hosszan tartó betegség után. Legyen emléke áldott!

Képtalálat a következőre: „nechama rivlin”

- Szintén Sorsok Háza témakörében bosszankodtam egy jót a héten. Na jó nem egyet, hanem inkább hármat (1-2-3). Minden napra jutott ugyanis valami. Azóta sem érkezett bocsánatkérés vagy hasonló. Ahogy sejtettem az lett a sípuccai kommunikáció, hogy csak azért lesz jó a Sorsok Háza meg azért adja majd rá a hechsert a Jad Vasem, mert ŐK protestáltak. Bezzeg ha nem protestáltak volna, ezek a csúnya szakállas ortodoxok (azok zsidós zsidók) relativizálták volna a Soá eseményeit. Ezt tényleg komolyan gondolták?

Nem győzöm ismételni: anno, amikor 2013-ban elindult a Sorsok Háza, még aktívan schmidtmáriástul, a sípuccaiak már protestáltak. Akkor, annak és ott helye is volt. Ami elmaradt viszont, az az, hogy kidolgozzanak valami alternatív javaslatot, ami elfogadható. Ki tudja, talán rábólintott volna a kormány. De nem. Ilyet nem csinálnak, mert ehhez dolgozni kellett volna. Azt meg nem szeret senki arrafelé.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lekvaresjam.blog.hu/api/trackback/id/tr2914882728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Lekvár és JAM

Úgy mondják dzsem, úgy írják jam, de az íze lekvár!

Címkék

10 tény (10) 30 év (2) Ábrahám (8) Ákéda (1) álom (1) Amerika (1) angyalok (1) antiszemitizmus (5) Bábel tornya (1) babona (1) beta iszrael (1) Biblia (88) cedáká (1) chábád (4) chanuka (3) cionizmus (4) Dávid (1) Édenkert (2) élet és halál (2) EMIH (2) esküvő (2) Eszter könyve (2) etióp zsidók (1) film (1) fogamzásgátlás (1) Frigyláda (1) gematria (1) Gog és Magog (1) gyász (3) háláchá (73) halál (1) hászidizmus (25) házasság (2) héber (2) hetiszerettemutaltam (19) hit (1) időjárás (1) ima (11) Izrael (14) Izsák (1) Jeruzsálem (2) jiddis (2) Jób (1) jom kipur (6) judaizmus (151) kabbala (22) klíma (1) Kohén Gádol (1) kol nidré (1) kommunizmus (1) konyha (3) környezetvédelem (1) körülmetélés (1) kóserság (6) kultúra (4) kurd zsidók (1) lélek (2) liturgia (1) magyarországi zsidóság (6) MAOIH (1) Mazsihisz (1) megtérés (11) Messiás (12) mezőgazdaság (1) Mózes (2) Nachum (1) naptár (2) Nimród (2) Noé (3) oktatás (1) özönvíz (2) perzsa zsidók (1) pészách (5) podcast (2) politika (48) prófécia (4) Purim (1) Rebbe (18) ros hásáná (5) Sábát (4) sakk (1) Sára (2) sávuot (2) sigd (1) sípucca (23) smita-év (1) sófár (2) spiritualitás (50) Szentély (6) szexualitás (2) szokások (90) szukot (3) Talmud (100) Tánjá (2) tanulás (1) Terách (2) teremtés (22) tfilin (1) tolerancia (1) Tóra (79) tóra tekercs (3) történelem (96) tsuvá (6) tudomány (10) túlvilág (1) ünnep (25) válás (1) vallásjog (87) Virtuális tanház (2) zene (2) zsidóság (161) zsinagóga (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása